Naam:

Email:

Auteurs

Arjan Boer

Arjan Boer (1980) behaalde in 2006 het diploma van de masteropleiding Civil Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Reeds tijdens zijn studie raakte hij enthousiast voor het middelbaar onderwijs. In 2002 werd Arjan aangenomen als docent natuurkunde aan CSG De Lage Waard in Papendrecht. Inmiddels doceert hij daar ook techniek en ANW.


Sinds 2007 is Arjan mede-auteur van de methode Batech. Door het schrijven van een techniekmethode hoopt hij een stukje van zijn passie voor civiele techniek en onderwijs mee te kunnen geven aan een groot publiek.


Contact: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Jos Crommentuijn Jos Crommentuijn

Jos Crommentuijn (1948) slaagde in juni 1967 voor het examen gymnasium en begon in september van dat jaar zijn studie scheikunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Hij rondde deze studie met hoofdvak Instrumentele Analyse af in januari 1973. Van juni tot november 1973 was hij wetenschappelijk ambtenaar aan de Landbouwhogeschool te Wageningen. In november 1973 trad hij als docent natuurkunde en scheikunde in dienst van het Freiherr vom Stein Gymnasium in Kleve (Duitsland). Sinds augustus 1980 is Jos als 1e-graadsdocent natuurkunde en scheikunde werkzaam aan het Bisschoppelijk College te Weert.  Bovendien was hij in de jaren tachtig freelance vertaler voor technische Engelse en Duitse teksten.
 

Evert Wisgerhof Evert Wisgerhof

(1950) is als leraar natuurkunde en scheikunde en als decaan werkzaam op CSG 'De Lage Waard' te Papendrecht. Ervaring met de ontwikkeling van lesmateriaal en toetsen heeft hij onder meer opgedaan:

  • bij het project DBK-na (1976 - 1987)
  • als freelance toetsontwikkelaar bij het CITO (1979 - 1995)
  • als lid van de Advies Commissie Docenten, examens VWO (1987 - 1993)
  • als mede-auteur van de methode 'Natuurkunde in Balans' (1986 - 1996)
  • als mede-auteur van de techniekmethode Banas (uitgeverij Educatief Leiden)

Evert behaalde in 1969 zijn diploma gymnasium. Hij studeerde van 1969 - 1976 scheikunde (bijvak natuurkunde) aan de Universiteit Utrecht en behaalde tijdens zijn studie een eerstegraads bevoegdheid voor natuurkunde en voor scheikunde. Tijdens zijn studie gaf hij twee jaar parttime natuurkunde aan het Alberdingk Thijm College in Hilversum. Sinds 1 augustus 1975 is hij verbonden aan 'De Lage Waard' in Papendrecht, waar bij sinds 1991 naast zijn lesgevende taak werkzaam is als decaan. Op 'De Lage Waard' is hij nauw betrokken geweest bij de integratie van natuur- en scheikunde met techniek in de onderbouw havo/vwo.

 

Contact:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Arend Jan Zwarteveen

Arend Jan ZwarteveenArend Jan Zwarteveen (1961) is als docent scheikunde, natuur-/scheikunde en wiskunde, meer dan 15 jaar werkzaam geweest op svo-lom De Wilgenborgh te Groningen. In deze 14 jaar heeft hij ook op verschillende reguliere scholen scheikunde gegeven in de bovenbouw havo/vwo. Daarna is hij een aantal jaren verbonden geweest aan het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum te Utrecht, o.a. bij de vakgroep ‘natuurwetenschappen & techniek’. Hij is nu bijna drie jaar werkzaam bij de op de Chr. Hogeschool Windesheim. Hij is daar begonnen bij de lerarenopleiding scheikunde en de contractactiviteiten in het voortgezet onderwijs. Op dit moment werkt hij volledig in bij de contactactiviteiten. Arend Jan heeft in 1985 zijn studie aan de lerarenopleiding (2e graads scheikunde en 2e graads wiskunde) afgerond. In 1987 deed hij doctoraal examen aan de Rijksuniversiteit Groningen (hoofdvak polymeerchemie met daarnaast een 1e graads bevoegdheid voor scheikunde). Na deze studie is hij begonnen aan een vervolgonderzoek bij de vakgroep ‘scheikundedidactiek’ over leerlingenpracticum. Door gezin en werk heeft hij dit onderzoek moeten beëindigen al heeft het hem van begin af aan deugd gedaan een aantal onderzoeksresultaten van destijds te gebruiken bij het schrijven van de methode BANAS.

 

Contact: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


De winkelwagen is leeg